Tempurasei med kremet spisskål, gulrøtter og poteter

Tempurasei med kremet spisskål, gulrøtter og poteter

4.12 (83)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Grønn spisskål
1 bit
Gul løk
1 stk
Kremfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Gressløk
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Småpoteter
300 g
Gulrot i staver
200 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt sitronsaft over fisken ved servering!

Kok småpotetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell løken, og finhakk den og gressløken. Kutt spisskålen i grove biter. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter. Tilsett spisskålen, og stek videre i ca. 3 minutter. Ha deretter i kremfløten og grønnsaksbuljongen, og la det hele trekke frem til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper før servering. 
Kok gulrotstavene sammen med potetene de siste 5-6 minuttene av potetenes koketid.  
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek tempuraseien i 2-3 minutter på hver side, eller til den er gjennomvarm.
Vend gressløken inn med den kremede spisskålen rett før servering.
Fun fact! Tempura er i det japanske kjøkkenet grønnsaker og sjømat som er panert og frityrstekt i olje. Teknikken ble introdusert i Japan på 1500-tallet av portugisiske katolske misjonærer. Navnet "tempura" kommer sannsynligvis fra misjonærenes betegnelse på fasten ”tempora”, der man ikke fikk spise retter med kjøtt.
Vel bekomme!