Hjemmelagde karbonader og brun saus med grønnkålchips, potetmos og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Laktosefri melk
1 dl
Laktosefritt smør
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1/2 pakke
Laktosefritt smør
Grønnkål
100 g
Bakepapir (kan sløyfes)
Kjøttdeig
350 g
Kjøttkakekrydder
1/2 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Rørte tyttebær
100 g
Gulrøtter
300 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og kok potetene i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver.
Bland maisstivelsen med 2-3 ss kaldt vann i en liten skål. Smelt 2 ss laktosefritt smør i en kjele. Rør inn oksebuljongen, og stek til smøret og buljongen er nøttebrunt. Spe på med 2 dl vann, litt og litt, under omrøring, og rør inn maisstivelsen når vannet koker, litt og litt, til sausen har ønsket tykkelse. Kok opp, og smak til med pepper. La sausen småkoke på lav varme frem til servering.
Fjern de tykkeste stilkene fra grønnkålen, og fordel grønnkålbladene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i ca. 5 minutter.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Ha kjøttdeigen, kjøttkakekrydderet, løken, 1 ss vann og litt salt i en bolle. Kna deigen godt sammen, og form den til karbonader. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek karbonadene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Kok opp ca. 5 dl vann, og kok gulrotstavene i vannet i ca. 3 minutter. Sil av vannet før servering.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
tyttebærblomstene ble brukt mot astma, mens tyttebærsaften ble brukt mot feber. Bærene har kanskje gått av moten som foretrukken medisin, men de egner seg fremdeles utmerket som tilbehør til kjøtt- og viltretter!
Vel bekomme!