Klassisk fiskegrateng med eggesmør og råkostsalat
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Lettmelk
5 dl
Egg
2 stk
Smør
Hvetemel
Torskefilet
450 g
Farfalle
200 g
Panko
60 g
Egg
2 stk
Gressløk
1 pakke
Smør
Gulrøtter
400 g
Eple
1 stk
Appelsin
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør inn litt parmesan eller muskatnøtt inn i den hvite sausen for ekstra smak!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Ha en klype salt i pastavannet.
Smelt 2 ss smør i en kjele. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med 5 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Knekk to egg og skill eggehviten og eggeplommen fra hverandre. Rør eggeplommene inn i sausen når den er ferdigkokt. Sausen må ikke koke etter at eggeplommene er tilsatt.
Skjær fisken i grove biter. Hell vannet av pastaen og ha den i en ildfast form. Legg fisken oppå pastaen, og krydre med litt salt. Hell over den hvite sausen. Pisk eggehvitene fra punkt 3 stive, og vend dem inn i gratengen. Topp med pankoen. Stek fiskegratengen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til den er gyllen på toppen.
Kok to egg i 8-10 minutter. Skyll dem i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem, og kutt dem i grove biter. Smelt ca. 4 ss smør i en kjele, og vend inn eggebitene. Finhakk ønsket mengde av gressløken, og vend vend den inn i eggesmøret, eller server den ved siden av.
Skrell gulrøttene. Riv gulrøttene og eplet på et rivjern. Bland eplet og gulrøttene sammen i en serveringsskål, og press over saften fra halvparten av appelsinen. Skrell resten av appelsinen, og kutt den i terninger. Bland appelsinterningene sammen med gulrøttene og eplet.
Vel bekomme!