Blomkålsuppe med sprøstekt bacon og kokt egg
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
Blomkål
1/2 stk
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Laktosefri melk
5 dl
Sitron
1 stk
Egg
4 stk
Bacon
100 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt godt smør på ciabattaene ved servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt blomkålen i små buketter, og skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek banansjalottløken og hvitløken i 3-4 minutter, til banansjalottløken er blank. Rør inn buljongen, og ha i blomkålbukettene. Spe på med den laktosefrie melken og kok opp. La det koke i ca. 20 minutter, eller til blomkålen er gjennomkokt. Kjør suppen glatt med en stavmikser, og smak til med pepper og saft fra sitronen. Ikke la suppen koke etter du har tilsatt sitronsaften, da kan den skille seg.
Kok eggene i 7-9 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, og skrell dem. Del eggene i to, og ha dem på et serveringsfat.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 2 minutter, eller til det er gyllent.
Vel bekomme!