Kylling med søtpotet- og gulrotpuré, spisskål og karri- og estragonsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- laktosefritt smør
- olje
- pepper
- salt
Søtpoteter
2 stk
Gulrøtter
2 stk
Laktosefritt smør
Laktosefri melk
Kyllingbryst med skinn
420 g
Blomkål
1/2 stk
Spisskål
1/2 stk
Maisstivelse
1 pakke
Karri
1 pakke
Laktosefri melk
2 1/2 dl
Estragon
1 bunt
Laktosefritt smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La barna være med å smake til søtpotet- og gulrotpuréen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpotetene og gulrøttene i grove biter. Ha grønnsakene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok opp, og la grønnsakene småkoke i 15-20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen i en ildfast form, og stek den videre i ovnen i 12-15 minutter.
Kutt blomkålen i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kutt spisskålen i strimler. Ha litt ny olje i stekepannen og stek blomkålbukettene og spisskålen i 5-7 minutter. Krydre med salt og pepper.
Finhakk ønsket mengde estragon. Rør maisstivelsen ut i 2 ss kaldt vann i en kopp. Smelt 1 ss laktosefritt smør i en liten kjele, og rør inn karrikrydderet og estragonen. Spe på med 2 1/2 dl laktosefri lettmelk og maisstivelsen under omrøring, og gi sausen et oppkok. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av søtpotetene og gulrøttene, og mos grønnsakene sammen med 1 ss laktosefritt smør og eventuelt litt laktosefri melk. Smak til med salt og pepper.
Eventuelle rester av sausen passer fint til både kjøtt og fisk!
Vel bekomme!