Crispy kylling med jasminris og stekte grønnsaker i sursøt saus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
Jasminris
400 g
Crispy kylling
850 g
Bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
400 g
Brokkoli
½ stk
Rød paprika
1 stk
Tomatpuré
2-3 ss
Sukker
5 ss
Soyasaus
5 ss
Eddik 7 %
4 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
2 pakke
Chiliflak
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket ingefær i stekepannen sammen med grønnsakene.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Fordel kyllingen utover et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 12-15 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland 5 ss sukker, 5 ss soyasaus, 4 ss eddik, hønsebuljongen og 4 dl vann i et litermål.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt den halve brokkolien i små buketter. Kutt paprikaen i staver. Bland ut maisstivelsen med 3-4 ss vann i en skål.
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek gulrøttene, brokkolien og paprikaen i 2-3 minutter. Tilsett tomatpuréen og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett den sursøte sausen, og kok opp. Spe på med maisstivelsen til sausen har ønsket konsistens. Smak til med ønsket mengde chiliflakes og litt salt og pepper.
Vel bekomme!