Crispy kylling med jasminris og stekte grønnsaker i sursøt saus

Crispy kylling med jasminris og stekte grønnsaker i sursøt saus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • eddik 7 %
    • olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    • sukker
    Jasminris
    400 g
    Crispy kylling
    850 g
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Gulrøtter
    400 g
    Brokkoli
    ½ stk
    Rød paprika
    1 stk
    Tomatpuré
    2-3 ss
    Sukker
    5 ss
    Soyasaus
    5 ss
    Eddik 7 %
    4 ss
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Maisstivelse
    2 pakke
    Chiliflak
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt finhakket ingefær i stekepannen sammen med grønnsakene.

    Sett stekeovnen på 200 grader.
    Fordel kyllingen utover et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 12-15 minutter.
    Tilbered risen som anvist på pakken. 
    Bland 5 ss sukker, 5 ss soyasaus, 4 ss eddik, hønsebuljongen og 4 dl vann i et litermål. 
    Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt den halve brokkolien i små buketter. Kutt paprikaen i staver. Bland ut maisstivelsen med 3-4 ss vann i en skål.
    Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek gulrøttene, brokkolien og paprikaen i 2-3 minutter. Tilsett tomatpuréen og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett den sursøte sausen, og kok opp. Spe på med maisstivelsen til sausen har ønsket konsistens. Smak til med ønsket mengde chiliflakes og litt salt og pepper.
    Vel bekomme!