Smørstekt ytrefilet av okse med stekte grønnsaker og ovnsbakte småpoteter
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Småpoteter
300 g
Ytrefilet av okse
350 g
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt hvitløk eller urter i pannen mens du smørsteker ytrefileten for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Fordel småpotetene utover i en ildfast form. Vend inn litt salt og olje, og stek potetene i ovnen i 15-18 minutter.
Skrell rødløken. Kutt rødløken, paprikaen og squashen i grove skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det raskt på alle sider, slik at det får en jevn stekeskorpe. Skru ned til lav varme, tilsett 2 spiseskjeer smør, og stek kjøttet videre i 8-9 minutter, mens du snur det omtrent hvert halve minutt, slik at det blir jevnt stekt på alle sider.
Vel bekomme!