Mager svinekam med ovnsbakte rotgrønnsaker, brun saus og persille
3.81 (106)
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Rotgrønnsaker i staver
300 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Bakepapir (kan sløyfes)
1 pakke
Brun saus
200 g
Mager svinekam i skiver
350 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør og et knust hvitløksfedd i pannen med kjøttet mot slutten av steketiden for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel småpotetene utover brettet. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Stek rotgrønnsaksstavene på brettet med potetene de siste 10 minuttene av potetenes steketid.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det i 2-3 minutter på hver side. Legg kjøttet til side på en tallerken, og la det hvile i 2-3 minutter før servering.
Varm opp sausen i en kjele på middels varme under omrøring.
Finhakk kruspersillen fra urtepakken, og vend den inn med potetene og rotgrønnsakene før servering.
Vel bekomme!