Asiatisk satay med svinekjøtt, servert med ananassalat

Asiatisk satay med svinekjøtt, servert med ananassalat

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Grillspyd (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
150 g
Hjertesalat
1 stk
Ananas
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Sesamfrø
½–1 pakke
(Sesamfrø)
Svinekam
350 g
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Kokosmelk
1½ dl
Lime
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hakkede peanøtter passer perfekt til denne retten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Om risen er ferdig før resten av maten, er det bare å dekke den med lokk og sette den til side. 
Kutt kjøttet i biter og tre bitene på grillspyd. Ha olje på spydene og krydre med salt og pepper. Krydre gjerne med litt chiliflakes om du ønsker ekstra sting. Legg spydene på et stekebrett. Pensle spydene med halvparten av sataysausen. NB, denne sausen inneholder nøtter. Stek spydene i ovnen i 10–12 minutter. 
Kutt hjertesalat i strimler. Skjær av skallet på ananasen og kutt frukten i terninger. Finhakk koriander. Bland sammen salat, ananas og koriander og ha over limesaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og dryss over sesamfrø til slutt.
Ha resten av sataysausen i en liten kjele sammen med kokosmelk og kok opp. Smak til med soyasaus og lime. 
Server satayspyd med sataysaus, ris og ananassalat.
Vel bekomme!