Asiatisk satay med svinekjøtt, servert med ananassalat
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Jasminris
150 g
Hjertesalat
1 stk
Ananas
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Sesamfrø
½–1 pakke
Svinekam
350 g
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Sataysaus
1 glass
Kokosmelk
1½ dl
Lime
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hakkede peanøtter passer perfekt til denne retten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Om risen er ferdig før resten av maten, er det bare å dekke den med lokk og sette den til side.
Kutt kjøttet i biter og tre bitene på grillspyd. Ha olje på spydene og krydre med salt og pepper. Krydre gjerne med litt chiliflakes om du ønsker ekstra sting. Legg spydene på et stekebrett. Pensle spydene med halvparten av sataysausen. NB, denne sausen inneholder nøtter. Stek spydene i ovnen i 10–12 minutter.
Kutt hjertesalat i strimler. Skjær av skallet på ananasen og kutt frukten i terninger. Finhakk koriander. Bland sammen salat, ananas og koriander og ha over limesaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og dryss over sesamfrø til slutt.
Ha resten av sataysausen i en liten kjele sammen med kokosmelk og kok opp. Smak til med soyasaus og lime.
Server satayspyd med sataysaus, ris og ananassalat.
Vel bekomme!