Ovnsbakt kylling og sukkererter med maiskrem, poteter og steinsoppsaus

Ovnsbakt kylling og sukkererter med maiskrem, poteter og steinsoppsaus

4.19 (80)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Flytende honning
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllingbryst med skinn
440 g
Chipotlemiks
1 pakke
Sukkererter
150 g
Smør
Flytende honning
Maiskorn
1 pakke
Småpoteter
300 g
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hell eventuelle rester av honning- og smørblandingen fra stekepannen over kyllingen før du steker den i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok småpotetene i 18-20 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Tilsett deretter 1 ts honning, chipotlemiksen og 1 ss smør. Ha kyllingen og sukkerertene på et stekebrett, og stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. 
 Sil vannet av maiskornene, og ha maiskornene i en kjele sammen med 1/2 dl melk. Gi det hele et raskt oppkok, og kjør blandingen til en krem med en stavmikser. Smak til med salt og smør.
Varm opp steinsoppsausen i en kjele på middels varme under omrøring. 
Vel bekomme!