Teriyakibakt laks med mangosalat og jasminris
4.25 (115)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
Jasminris
150 g
Laksefilet
325 g
Teriyakisaus
100 g
Mango
1 stk
Agurk
1/2 stk
Hjertesalat
1 stk
Lime
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt sesamfrø i mangosalaten for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og fordel teriyakisausen utover fisken. Stek fisken i ovnen i ca. 10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skrell mangoen og fjern stenen. Skyll hjertesalaten og kutt den i grove biter. Kutt mangokjøttet og agurken i terninger, og grovhakk korianderen. Bland alt sammen i en serveringsskål, og smak til med olivenolje og saft fra limen.
Fun fact! Teriyaki er en japansk tilberedningsteknikk hvor mat stekes eller grilles i en marinade av soyasaus, mirin og sukker. Ordet teriyaki kommer fra ordet teri, som refererer til den skinnende overflaten maten får på grunn av sukkeret i marinaden, og yaki, som betyr grilling eller steking.
Vel bekomme!