Ovnsbakt laks i hvitvinssaus med poteter, gulrøtter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Poteter
400 g
Laksefilet
325 g
Hvitvinssaus
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt sitronsaft over grønnsakene og fisken ved servering.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Tørk lett av fisken med litt kjøkkenpapir. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Hell over hvitvinssausen, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter. Grovhakk bladpersillen og strø den over fiskeformen når den er ferdigstekt.
Skrell gulrøttene. Kutt gulrøttene i to på langs og deretter i skiver på skrå. Del brokkolien i buketter, og skrell brokkolistilken og kutt den i skiver. Kok gulrøttene i en kjele med lettsaltet vann i ca. 5 minutter, og kok brokkolien sammen med gulrøttene de siste ca. 3 minuttene av koketiden.
Vel bekomme!