Pannestekt torsk med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og gressløksaus
4.28 (67)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
800 g
Melk
2 dl
Smør
Gulrøtter
600 g
Rødløk
2 stk
Bakepapir (kan sløyfes)
Gressløk
1 pakke
Melk
3 dl
Smør
Hvetemel
Torskefilet
675 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend litt finhakket gressløk inn i potetmosen!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skrell og kutt løken i båter. Ha grønnsaken på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter.
Smelt 1 1/2 ss smør i en kjele og rør inn 1 1/2 ss hvetemel. Spe på med ca. 3 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på lav varme frem til servering. Finhakk ønsket mengde av gressløken og vend den inn i sausen.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Hell vannet av potetene og la dem dampe seg tørr i kjelen et lite minutt. Mos dem sammen med 2 ss smør og ca. 2 dl melk, litt og litt, til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!