Roede
Tomatisert oksegryte med potetstappe og gressløk
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Poteter
350 g
Lett matfløte
1 dl
Gressløk
1/2 pakke
Strimlet storfekjøtt
300 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Minisjampinjong
100 g
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne laurbærblad, oregano, nellik eller kanel i gryten for ekstra god smak.
Kok potetene i 20-25 minutter, til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe litt av seg. Knus potetene med en stamper eller gaffel. Vend inn matfløten og smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt løken og gulrøttene i 2x2 cm store terninger. Børst soppen, og del i to. Varm opp en vid kjele med litt olje til middels høy varme. Stek storfestrimlene i 3-4 minutter. Tilsett grønnsakene og stek dem til soppen brunes. Tilsett de hakkede tomatene, 2 dl vann og buljongen. Kok opp og la småkoke i 10–15 minutter. Smak til med salt, pepper og en klype sukker.
Grovhakk bladpersillen og finhakk gressløken. Strø persille over retten ved servering, og vend gressløken inn med de knuste potetene rett før servering.
500 g
Potetmos: 150 g
Energiinnhold: 440 kcal
Vel bekomme!