Kremet svinegryte med minisjampinjong, villris og tyttebær

Kremet svinegryte med minisjampinjong, villris og tyttebær

3.93 (99)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • soyasaus
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Minisjampinjong
100 g
Strimlet svinekam
350 g
Oksebuljong
1 pakke
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Soyasaus
2 ss
Villris
125 g
Kruspersille
1 bunt
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt tørket sopp eller en liten klunk rødvin i gryten for ekstra mye smak!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulroten og løken. Kutt gulrøttene, paprikaen og løken i skiver. Fjern eventuell jord og rusk fra minisjampinjongene, og kutt hver sjampinjong i to. 
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til full varme. Fordel svinestrimlene i kjelen eller stekepannen, og la kjøttet ligge helt stille og steke i ca. 2 minutter, slik at det dannes en stekeskorpe. Tilsett grønnsakene fra punkt 2, og stek videre i ca. 2 minutter. Ha i 1 dl vann, oksebuljongen og seterrømmen. Gi gryten et oppkok, og la den småkoke i 6-7 minutter. Smak til med soyasaus og pepper.
Finhakk kruspersillen fra urtepakken, og strø den over retten ved servering. Server med de rørte tyttebærene.
Fun fact! Tyttebær vokser vilt i mesteparten av landet, og man finner dem helt opp til 1800 moh. Bærene ble tidligere tillagt helbredende egenskaper i folkemedisinen; tyttebærblomstene ble brukt mot astma, mens tyttebærsaften ble brukt mot feber. Bærene har kanskje gått av moten som foretrukken medisin, men de egner seg fremdeles utmerket som tilbehør til kjøtt- og viltretter!
Vel bekomme!