Tikka masala med kylling, rødløk, spinat og blomkål servert med krydret ris

Tikka masala med kylling, rødløk, spinat og blomkål servert med krydret ris

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Seterrømme
3 dl
(Melk, Laktose)
Blomkål
½–1 stk
Spinat
50 g
Raita
150 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten med nanbrød.

 Tilbered risen som anvist på pakken. Ha det tyrkiske krydderet i vannet.
Skjær kyllingen i biter. Ha kyllingen og ønsket mengde av garam masala-krydderet i en brødpose og bland godt sammen. La kyllingen marinere i minimum 5 minutter.
Skrell og grovhakk rødløken. Del blomkålen i små buketter, og skyll spinaten.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 1-2 minutter på hver side, til den har en jevn stekeskorpe. Tilsett rødløken og stek videre i 1-2 minutter, til løken er blank. Ha i halvparten av tikka masala-pasten, halvparten av seterrømmen og 1 dl vann, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med resten av tikka masala-pasten og rømmen. 
Ha blomkålbukettene i tikka masalaen de siste 5 minuttene av koketiden, og ha i spinaten rett før servering. Smak til med salt og pepper. 
Server raitaen til retten. 
Vel bekomme!