Tikka masala med kylling, rødløk, spinat og blomkål servert med krydret ris
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Basmatiris
125 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kyllinglårfilet
400 g
Garam masala
½ pakke
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
1 glass
Seterrømme
3 dl
Blomkål
½–1 stk
Spinat
50 g
Raita
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med nanbrød.
Tilbered risen som anvist på pakken. Ha det tyrkiske krydderet i vannet.
Skjær kyllingen i biter. Ha kyllingen og ønsket mengde av garam masala-krydderet i en brødpose og bland godt sammen. La kyllingen marinere i minimum 5 minutter.
Skrell og grovhakk rødløken. Del blomkålen i små buketter, og skyll spinaten.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 1-2 minutter på hver side, til den har en jevn stekeskorpe. Tilsett rødløken og stek videre i 1-2 minutter, til løken er blank. Ha i halvparten av tikka masala-pasten, halvparten av seterrømmen og 1 dl vann, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med resten av tikka masala-pasten og rømmen.
Ha blomkålbukettene i tikka masalaen de siste 5 minuttene av koketiden, og ha i spinaten rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Server raitaen til retten.
Vel bekomme!