Kremet pasta med varmrøkt laks, grønnkål og bakte cherrytomater
3.57 (94)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Fullkornspenne
200 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Cherrytomater
250 g
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Grønnkål
100 g
Varmrøkt krydderlaks
200 g
Matfløte
2 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med revet parmesan ved servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
Fordel cherrytomatene i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek cherrytomatene i ovnen i 10-12 minutter.
Skrell og finhakk løken, og skrell og press hvitløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek løken, hvitløken og grønnkålen i 2-3 minutter. Tilsett matfløten, og gi det hele et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper.
Del laksen i grove biter med en gaffel, og vend fløtesausen og laksen inn med pastaen. Server pastaen med cherrytomatene.
Visste du at? Grønnkålen blir ofte kalt en "supergrønnsak", og det med rette. Den har et høyt innhold av protein, betakaroten, vitamin E og C, kobber og kostfiber. Vitamin E og vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
Vel bekomme!