Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, fullkornsris og bearnéssaus

Kyllingbryst med ovnsbakte grønnsaker, fullkornsris og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Fullkornsris
400 g
Søtpoteter
2 stk
Squash
1 stk
Spisspaprika
2 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kyllingbryst
900 g
Sitruskrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Bearnéssaus
2 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok risen med litt karri eller gurkemeie. Da får risen en fin gulfarge som gir retten et ekstra innbydende utseende!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell søtpotetene. Kutt søtpotetene, squashen og spisspaprikaene i grove biter. Skrell hvitløken og kutt den i fire biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 20-25 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Krydre kyllingen med sitruskrydderet og litt salt. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 5-6 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Tilsett en spiseskje smør mot slutten av steketiden, og bruk spiseskjeen til å øse smøret over kyllingen mens den steker. La kyllingen hvile i 5-10 minutter før du skjærer den i skiver.
Varm opp bearnéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Vel bekomme!