Salsicciapølser med potetkrem, lettsyltet rødløk, stekt hjertesalat og grov sennep
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Flytende honning
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Salsicciapølser
375 g
Grov sennep
1 glass
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Flytende honning
1/2 ss
Olje
1/2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk i potetkremen for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Skrell potetene, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt rødløken i skiver. Bland sammen rødløken og saften fra limen i en skål.
Kutt hjertesalaten i to på langs. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek hjertesalaten med den flate siden ned i 1-2 minutter. Legg hjertesalaten i en ildfast form, vend inn litt salt og olivenolje, og stek den i ovnen i 5-6 minutter.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek salsicciapølsene i 3-4 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Sil vannet av potetene, ha dem tilbake i kjelen, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, til potetkremen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Bland sennepen sammen med 1 ss olje og 1 ss akasiehonning i en serveringsskål.
Vel bekomme!