Pestobakt torsk med cherrytomater og potetmos
Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
800 g
Smør
Melk
Gule cherrytomater
250 g
Røde cherrytomater
250 g
Rødløk
2 stk
Torskefilet
675 g
Grønn pesto
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke skreller potetene så bevarer du flere næringsstoffer!
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ta bort den grønne stilken på cherrytomatene, og skrell og kutt rødløkene i båter. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter.
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir, og legg filetene i en ildfast form. Fordel pestoen over filetene, og stek formen i ovnen sammen med grønnsakene i 8-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med ca. 2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!