Indisk kyllinggryte med villrisblanding og salat med granateple og appelsin
Roede

Indisk kyllinggryte med villrisblanding og salat med granateple og appelsin

Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Villrisblanding
125 g
Rødløk
1 stk
Kikerter
1 pakke
Strimlet kyllingfilet
300 g
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Kokosmelk
165 ml
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Rød paprika
1 stk
Kaffirlimeblader
5 stk
Hjertesalat
1 stk
Granateple
1 stk
Appelsin
1 stk
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili i kyllinggryten for mer spicy smak.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skyll kikertene i kaldt vann. Kutt rødløken i tynne skiver og kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, og vend inn tikka masala-pasten. Stek i ytterligere 2 minutter under omrøring. Tilsett kikertene, kokosmelken, paprikaen, kaffirlimebladene og 0,5 dl vann, og gi det et hele et oppkok. La kyllinggryten småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt. Plukk ut kaffirlimebladene før servering.
Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter. Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bank ut granateplefrøene med baksiden av en spiseskje. Del appelsinen i to og skrell den ene halvdelen. Kutt appelsinkjøttet i terninger. Bland salaten, appelsinterningene og granateplekjernene sammen i en skål, og smak til med saft fra den andre halvdelen av appelsinen, 1 spiseskje olivenolje og litt pepper.  
Grovhakk korianderen fra urtepakken og topp retten med korianderen ved servering.
250 g Ris: 100 g Salat: 150 g Kaloriinnhold:
Vel bekomme!