Sitronbakt laks med dill- og eplesaus servert med potet, brokkoli og gulrot
Roede

Sitronbakt laks med dill- og eplesaus servert med potet, brokkoli og gulrot

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Poteter
350 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Hvitvinssaus
1 pakke
(Fisk, Laktose)
Sitron
1 stk
Dill
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan også stekes hvis du foretrekker det!

Sett stekeovnen på 200 grader, og sett på en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Finhakk halvparten av dillen og kutt eplet i terninger. Bland dillen, epleterningene og hvitvinssausen sammen i en skål. 
Skyll og tørk lett av fisken. Kutt halve sitronen i skiver. Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og krydre fisken med salt og pepper. Fordel sitronskivene over fisken, og hell over dill- og eplesausen. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Kok gulrøttene i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Ha i brokkolien når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden.
Grovhakk kruspersillen fra urtepakken og resten av dillen, og kutt resten av sitronen i båter. Topp fisken med dillen og persillen, og server sitronbåtene ved siden av.
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Kaloriinnhold: XXX kcal
Vel bekomme!