Lasagne med tomatisert squash- og linsesaus servert med frisk salat og tzatzikidressing

Lasagne med tomatisert squash- og linsesaus servert med frisk salat og tzatzikidressing

3.81 (105)
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Squash
1/2 stk
Røde linser
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lasagneplater
250 g
(Hvete)
Tomater
2 stk
Tobladssalat
50 g
Maiskorn
1/2 pakke
Havrerømme
1/2 pakke
(Gluten)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili eller tørkede chiliflak i sausen for mer smak!

Sett stekeovnen på 225 grader.

Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt squashen i terninger. Hell laken av linsene og skyll linsene i kaldt vann. 
 Varm opp en kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken til det er mykt, og tilsett deretter 1 dl vann, squashterningene, linsene, de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen. Gi det hele et oppkok, og kjør blandingen raskt til en grov saus med en stavmikser. La sausen småkoke på lav varme frem til lasagnen skal monteres. 
 Ha litt olje i bunnen av en stor ildfast form. Fordel linsesausen og pastaplatene lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Begynn og avslutt med sausen. Kutt tomatene i tynne skiver, og fordel skivene oppå det øverste laget med saus. Topp lasagnen med litt olivenolje og salt, og stek den i ovnen i ca. 20 minutter.
 Hell laken av maiskornene. Bland tobladssalaten og maiskornene sammen i en serveringsbolle, og smak til med olivenolje og salt.
 Bland tzatzikikrydderet sammen med havrerømmen.
Vel bekomme!