Steinsopprisotto med kyllingskiver, ovnsbakte cherrytomater og brokkolibuketter

Steinsopprisotto med kyllingskiver, ovnsbakte cherrytomater og brokkolibuketter

3.78 (107)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
(Sulfitt)
Risottoris
150 g
Banansjalottløk
1 stk
Västerbottensost
1/2 pakke
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Middelhavskrydder
1/4 pakke
(Sennep)
Brokkolibuketter
150 g
Cherrytomater
250 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt crème fraîche eller smør i risottoen for en ekstra kremete konsistens.

Sett stekeovnen på 230 grader.
 Skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme, og stek løken og risottorisen i 1-2 minutter, til løken er blank. Tilsett den alkoholfrie hvitvinen, og la den koke inn. Ha i 4 dl vann, steinsoppulveret og hønsebuljongen, og la det hele koke i ca. 10 minutter. Skru deretter ned til middels varme og la det småkoke i ca. 5 minutter. Rør om innimellom.
 Fordel brokkolibukettene og cherrytomatene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter. 
Varm opp en stor stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingskivene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med middelhavskrydderet og litt salt og pepper.
Vend inn västerbottenosten i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper. 
Vel bekomme!