Tikka masala-suppe med gulrot servert med kylling, quinoasalat og nanbrød

Tikka masala-suppe med gulrot servert med kylling, quinoasalat og nanbrød

4.23 (66)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gulrøtter
400 g
Tikka masala-paste
2/3 glass
(Cashewnøtter)
Kokosmelk
165 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Lime
1 stk
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Kyllingfilet uten skinn
250 g
Grønt eple
1 stk
Ferdigkokt quinoa
200 g
Nanbrød
2 stk
(Hvete)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt finhakket chili i suppen for en spicy vri på retten!

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Skrell og kutt gulrøttene i biter på ca. 2 x 2 cm. 
 Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek gulrøttene i 2-3 minutter. Tilsett kokosmelken, hønsebuljongen, tikka masala-pasten, helmelken og 1 dl vann, og kok opp. La suppen småkoke på middels varme i 10-12 minutter.
Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper. 
 Kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene sammen med quinoaen i en serveringsskål.
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saft fra limen. Server suppen med kyllingen og quinoasalaten. 
Fun fact! Quinoa er en plante som stammer fra andesregionen, nærmere bestemt Peru og Bolivia, i Sør-Amerika, og som dyrkes for sine spiselige frø. Ordet quinoa kommer fra Quechua-språkene, som er den største språkfamilien blant Sør-Amerikas urbefolkning. Quinoa har i løpet av de siste årene blitt populært i resten av verden grunnet sitt høye innhold av protein, fiber og B-vitaminer.
Vel bekomme!