Torsk med poteter, jordskokk- og spinatpuré og vårløk- og granateplevinaigrette

Torsk med poteter, jordskokk- og spinatpuré og vårløk- og granateplevinaigrette

4.28 (129)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Poteter
400 g
Jordskokker
250 g
Spinat
1 pakke
Melk
Smør
Vårløk
1 pakke
Granateple
1 stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 1 spiseskje smør og litt hvitløk i stekepannen det siste minuttet av fiskens steketid.

Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt jordskokkene i grove biter. Kok jordskokkene i 15-16 minutter, til de er helt møre. Kok spinaten sammen med jordskokkene de siste 2 minuttene av koketiden.
 Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bank ut granateplefrøene (det er kun disse som skal spises) med baksiden av en spiseskje. Kutt vårløken i tynne skiver. Bland vårløken sammen med granateplekjernene i en skål, og vend inn 2 ss olivenolje, saften fra sitronen og litt salt. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-3 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. 
 Sil vannet av jordskokkene og spinaten, og ha grønnsakene tilbake i kjelen. Tilsett ca. 0,5 dl melk og 1 ts smør, og kjør det hele sammen til en glatt puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Fun fact! Jordskokken kom til Europa på 1600-tallet, og var utbredt i Norge før potetens ankomst på 1800-tallet. Jordskokken har mange ulike bruksområder; den kan wokkes, bakes og kokes i tillegg til å brukes i supper, i pureer eller som chips.
Vel bekomme!