Smørstekt laks med syrlig agurk- og reddiksalat, poteter og rømmedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
400 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eddik 7 %
2 ss
Laksefilet
325 g
Smør
Rømmekolle
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tørk av fisken med litt kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle før steking for et fastere resultat.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll agurken og reddikene. Skjær agurken og reddikene i så tynne skiver som mulig med en skarp kniv eller en ostehøvel. Ha agurk- og reddikskivene i en skål, og vend inn 1 ts sukker og 2 ss eddik. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen rømmekollen og tzatzikikrydderet i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne med litt smør til middels høy varme. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3-4 minutter på hver side.
Server den halve sitronen til retten.
Vel bekomme!