Indisk dal servert med kyllinglår, raita, nanbrød og koriander

Indisk dal servert med kyllinglår, raita, nanbrød og koriander

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllinglår
1620 g
Garam masala
1 pakke
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Linsemiks
125 g
Garam masala
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Indisk kyllingsuppe
1 pakke
(Selleri, Melk, Laktose)
Spinat
200 g
Koriander
1 bunt
Nanbrød
2 stk
(Hvete)
Raita
300 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt godt smør på nanbrødene ved servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skjær kyllinglårene i to ved leddet, og gni dem inn med olje, salt og én av pakkene med garam masala-krydder. Fordel kyllinglårene i en ildfast form, og stek dem i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skrell rødløken, hvitløken og gulrøttene, og kutt dem i terninger. Skyll spinaten og kikertene i kaldt vann. Finhakk korianderen. 
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek hvitløken, rødløken og gulrøttene i 3-4 minutter til løken er blank. Tilsett linsemiksen, kikertene og 1/4 pakke garam masala-krydder, og stek videre i 1 minutt. Rør inn halvparten av den indiske kyllingsuppen, og la det hele småkoke i 15-20 minutter. Juster med mer suppe underveis. Dalen skal ha en grøtete konsistens. Smak til med salt, pepper, kanel og resten av garam masala-krydderet. Vend inn spinaten rett før servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Topp dalen med korianderen, og server nanbrødene og raitaen ved siden av. 
Vel bekomme!