Ovnsbakt torsk og tomater med brokkoliris og hollandéssaus
Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Basmatiris
250 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Finrevet brokkoli
400 g
Fiskekrydder
2 pakke
Torskefilet
1000 g
Tomater
3 stk
Hollandéssaus
2 pakke
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp fisken med revet parmesan ved servering.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt tomatene i tynne skiver. Fordel fisken i en stor ildfast form, og legg tomatskivene oppå fisken. Ha over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek løken og hvitløken i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett den revne brokkolien og fiskekrydderet, og la det steke i 2-3 minutter. Ha i en spiseskje smør mot slutten av steketiden, og krydre med litt salt og pepper. Bland brokkoliblandingen og basmatirisen sammen i en stor serveringsskål.
Varm opp hollandéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering. Smak til med saft fra sitronen rett før servering. Kutt resten av sitronen i båter.
Vel bekomme!