Ovnsbakt torsk og tomater med brokkoliris og hollandéssaus

Ovnsbakt torsk og tomater med brokkoliris og hollandéssaus

Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Basmatiris
250 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Finrevet brokkoli
400 g
Fiskekrydder
2 pakke
(Sennep)
Torskefilet
1000 g
(Fisk)
Tomater
3 stk
Hollandéssaus
2 pakke
(Egg, Laktose)
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp fisken med revet parmesan ved servering.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken. 
Kutt tomatene i tynne skiver. Fordel fisken i en stor ildfast form, og legg tomatskivene oppå fisken. Ha over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek løken og hvitløken i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett den revne brokkolien og fiskekrydderet, og la det steke i 2-3 minutter. Ha i en spiseskje smør mot slutten av steketiden, og krydre med litt salt og pepper. Bland brokkoliblandingen og basmatirisen sammen i en stor serveringsskål.
Varm opp hollandéssausen i en liten kjele på lav varme under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering. Smak til med saft fra sitronen rett før servering. Kutt resten av sitronen i båter. 
Vel bekomme!