Ovnsbakt kylling og søtpotet med gressløkdressing og salat med eple
Roede

Ovnsbakt kylling og søtpotet med gressløkdressing og salat med eple

Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Paprikakrydder
1/2 pakke
Kyllingbryst med skinn
420 g
Hjertesalat
1 stk
Eple
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Sitron
1/2 stk
Olivenolje
Rømmekolle
175 g
(Melk, Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Gressløk
1/2 pakke
Paprikakrydder
1/2 pakke
Søtpoteter
2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt hvitvinseddik over søtpotetene før du steker dem i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skyll søtpotetene og kutt dem i skiver på ca. 1 cm. Fordel søtpotetene i en ildfast form, og vend inn paprikakrydderet og litt olje og salt. Stek søtpotetskivene i 20-25 minutter.
Krydre kyllingen med paprikakrydderet og litt salt. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Stek kyllingen på stekebrettet med søtpotetene de siste 12-15 minuttene av søtpotetenes steketid. La kyllingen hvile i ca. 5 minutter før du skjærer den i skiver. 
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt bladene i strimler. Kutt tomaten og agurken i terninger. Kutt eplet i terninger. Bland alt sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje og saft fra den halve sitronen. 
Finhakk gressløken. Bland gressløken og tzatzikikrydderet sammen med rømmekollen, og smak til med saft fra den halve sitronen. 
125 g
Søtpotet: 100 g
Salat: 150 g
Dressing: 1 ss
Energiinnhold: ca. 380 kcal
Vel bekomme!