Indrefilet av svin med spinat- og potetmos og ovnsbakt gresskar
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- laktosefri melk
- olje
- pepper
- salt
Mandelpoteter
400 g
Spinat
100 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Laktosefri crème fraîche
1/2 boks
Sitron
1 stk
Laktosefri melk
Marinert indrefilet av svin
300 g
Flaskegresskar
1 stk
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjøttet er ferdigstekt når det har en kjernetemperatur på ca. 60 grader.
Sett stekeovnen på 230 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har, da holder det med 220 grader.
Skrell potetene, og kok dem i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Del flaskegresskaret i fire deler. Bruk en kniv og skjær bort skallet på gresskaret. Fjern den myke kjernen i midten, og kutt gresskaret i grove biter. Fordel bitene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 30 minutter, eller til gresskarbitene har fått litt farge.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Ha kjøttet i en ildfast form og stek formen i ovnen sammen med grønnsakene i 15-18 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt.
Skyll spinaten i kaldt vann, skrell og press hvitløken. Hell vannet av potetene og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek spinaten i ca. 4 minutter. Ha spinaten, hvitløken og crème fraîchen i et litermål. Bruk en stavmikser og kjør blandingen sammen til en glatt krem. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen. Mos potetene sammen, og rør dem inn i spinatkremen. Spe på med laktosefri melk om du ønsker en tynnere konsistens. Smak eventuelt til med mer salt, pepper og saft fra sitronen.
Vel bekomme!