Siciliansk fiskesuppe med laks, reker, fennikel og gulrot servert med langbrød
3.99 (133)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Skalldyr·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Hakkede tomater
1 boks
Gulrot
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød chili
0,50 stk
Sitron
0,50 stk
Fiskebuljong
1 pakke
Laksefilet
180 g
Lyngen-reker
100 g
Fennikel
1 stk
Langbrød av fullkorn
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp suppen med fersk dill!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Riv gulroten på et rivjern, og kutt ønsket mengde av chilien i tynne skiver. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek grønnsakene i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, fiskebuljongen og ca. 4 dl vann, og kok opp. La suppen småkoke i 8-10 minutter, og smak til med salt, pepper og saft fra halve sitronen.
Kutt av enden på fennikelen, og skjær fennikelen i tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Bland fennikelen sammen med saft fra resten av sitronen i en skål.
Skjær laksen i terninger på ca. 3 x 3 cm. Ha lakseterningene i suppen og la dem trekke i 4-5 minutter. Tilsett rekene og fennikelen rett før servering.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Fun fact! Laks er en fet fisk som har et høyt innhold av vitamin D og omega 3-fettsyrene DHA og EPA. Vitamin D bidrar blant annet til å opprettholde normale knokler og immunsystemets normale fuksjon.
Vel bekomme!