Lablabi med egg, mangosalsa, koriander og ristede kjerner

Lablabi med egg, mangosalsa, koriander og ristede kjerner

Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Kikerter
2 pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Tyrkisk krydder
1/2 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lime
1/2 stk
Mango
1 stk
Chiliflak
1/2 pakke
Lime
1/4 stk
Koriander
1/2 bunt
Olivenolje
Koriander
1/2 bunt
Lime
1/4 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Kjerneblanding
1 pakke
Bakepapir (kan sløyfes)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lablabien smaker godt med ristet brød til!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok eggene i ca. 9 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte.
Hell laken av kikertene. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme, og stek den gule løken til den er blank. Ha i hvitløken, kikertene, grønnsaksbuljongen, det tyrkiske krydderet og 5 dl vann. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke i 10-12 minutter. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Spe på med 1-2 dl vann om suppen blir for tykk. Smak til med saften fra en halv lime og et godt dryss med salt og pepper.

Kle et stekebrett med bakepapir, og ha kjerneblandingen på stekebrettet. Vend inn litt olje, og stek brettet i ovnen i 5-6 minutter. Strø over litt salt når kjernene er ferdigstekte. 
Skrell mangoen og kutt den i små terninger. Finhakk halvparten av korianderen. Bland mangoen sammen med korianderen, ønsket mengde chiliflakes, saft fra 1/4 av en lime, litt olivenolje og litt salt i en skål. 
Skrell eggene og kutt dem i båter. Server lablabien med eggebåtene, resten av limen, de ristede kjernene, mangosalsaen og resten av korianderen.
Fun fact! Lablabi er en tunisisk kikertsuppe som inneholder blant annet hvitløk, spisskummen og sitron eller lime. Suppen kan inneholde en rekke ekstra ingredienser, som for eksempel egg, kapers, tunfisk, harissa og oliven. Varianter av retten finnes også i Tyrkia og hos assyrerne, som holder til i deler av Iran, Irak og Syria.
Vel bekomme!