Pannestekte koteletter med gulrot, brokkoli, brun saus og surkål med revet eple
Roede

Pannestekte koteletter med gulrot, brokkoli, brun saus og surkål med revet eple

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
400 g
Magre svinekoteletter med ben
500 g
Surkål
1 pakke
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Grønt eple
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt grov sennep, grønn pepper eller ferske urter.

Kok potetene i lettsaltet vann i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til brokkolien og gulrøttene i punkt 5.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt brokkolistilken i staver. Riv eplet på et rivjern. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kotelettene i 4–5 minutter på hver side, og krydre dem med salt og pepper.
Varm opp surkålen og den brune sausen under omrøring i to separate kjeler. Vend eplet inn i surkålen rett før servering.
Kok gulrøttene sammen med potetene de siste ca. 5 minuttene av potetens koketid, og brokkolien de siste ca. 3 minuttene.
Fun fact! Mange unge tror brokkolien er typisk norsk, men den var faktisk ikke vanlig i Norge før på 1980-tallet! I boken sin "Roman 1987" fra 1987 omtalte Dag Solstad brokkolien som en "ny og bemerkelsesverdig grønnsak".
For deg som vil spise enda litt lettere! Energinnholdet er beregnet med 2 ss saus, 150 g surkål med eple. Vi anbefaler vi å skjære vekk fettranden på koteletten. Energiinnhold ca. 625 kcal.
Vel bekomme!