Torsk med pankocrust, blomkål, erter, basmatiris og dillsaus
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Basmatiris
250 g
Torskefilet
675 g
Panko
1 pakke
Lettmelk
4 dl
Dill
1 pakke
Blomkål
1 stk
Grønne erter
250 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland halvparten av dillen i pankoen eller server hele pakken ved siden av om barna ikke liker dill.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Smelt 2 ss smør i en kjele og rør inn pankoen og litt salt og pepper. Ha fisken i en smurt ildfast form, og fordel pankoen over fiskestykkene. Stek formen i ovnen i 8-12 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg.
Kok opp ca. 1 liter vann. Kutt blomkålen i buketter.
Smelt 2 ss smør i en kjele. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med 4 dl melk, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la sausen stå på lav varme frem til servering. Smak til med salt og pepper. Finhakk ønsket mengde av dillen og vend den inn i sausen før servering.
Kok blomkålen og ertene i vannet fra punkt 4 i ca. 2 minutter, og sil deretter av vannet.
Fun fact! Dill er en krydder- og medisinplante som stammer fra Sentral-Asia. Navnet kommer fra det engelske «dile», som igjen har sitt opphav i de norrøne ordene «dilla» og «dylle» som betyr å berolige. Te av dill kan ha en beroligende effekt og har blitt brukt mot søvnløshet.
Vel bekomme!