Smørstekt ytrefilet av okse med stekte grønnsaker og ovnsbakte småpoteter og gulrøtter
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
400 g
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Småpoteter
300 g
Ytrefilet av okse
350 g
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt hvitløk eller urter i pannen mens du smørsteker ytrefileten for ekstra god smak!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Fordel småpotetene og gulrotstavene utover i en ildfast form. Vend inn litt salt og olje, og stek formen i ovnen i 15-18 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Skjær kjøttet i to omtrent like store stykker på tvers. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det raskt på begge sider, slik at det får en jevn stekeskorpe. Skru ned til lav varme, tilsett 2 ss smør, og stek kjøttet videre i 8-9 minutter, mens du snur det omtrent hvert halve minutt, slik at det blir jevnt stekt på alle sider. Legg kjøttet på en fjøl, og la det hvile frem til resten av retten er ferdig.
Skrell rødløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!