Smørstekt ytrefilet av okse med stekte grønnsaker og ovnsbakte småpoteter og gulrøtter

Smørstekt ytrefilet av okse med stekte grønnsaker og ovnsbakte småpoteter og gulrøtter

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Gulrøtter
    400 g
    Rødløk
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Småpoteter
    300 g
    Ytrefilet av okse
    350 g
    Smør
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt hvitløk eller urter i pannen mens du smørsteker ytrefileten for ekstra god smak!

    Sett stekeovnen på 230 grader.
     Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Fordel småpotetene og gulrotstavene utover i en ildfast form. Vend inn litt salt og olje, og stek formen i ovnen i 15-18 minutter. 
     Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Skjær kjøttet i to omtrent like store stykker på tvers. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek det raskt på begge sider, slik at det får en jevn stekeskorpe. Skru ned til lav varme, tilsett 2 ss smør, og stek kjøttet videre i 8-9 minutter, mens du snur det omtrent hvert halve minutt, slik at det blir jevnt stekt på alle sider. Legg kjøttet på en fjøl, og la det hvile frem til resten av retten er ferdig.
    Skrell rødløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
    Vel bekomme!