Ovnsbakt kylling med ris og grønnsaker i rød currysaus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Jasminris
150 g
Kyllingbryst med skinn
380 g
Olje
2 ss
Smør
1 ss
Rødløk
1 stk
Vårløk
1 pakke
Rød paprika
1 stk
Minimais
125 g
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
400 ml
Sukker
1 ts
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok risen med litt gurkemeie eller karri slik at den får en fin gulfarge.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i noen minutter på hver side slik at den får en jevn stekeskorpe. Ha 1 spiseskje smør i pannen mot slutten av steketiden. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10–15 minutter.
Skrell rødløken. Kutt vårløken, paprikaen og rødløken i skiver. Kutt hver minimais i to.
Varm opp en stor stekepanne eller en wokpanne med litt olje til middels høy varme. Stek rødløken, paprikaen og maisen i 2-3 minutter. Vend inn kokosmelken og halvparten av currypasten og kok opp. La det hele småkoke i 5-10 minutter. Smak til med resten av currypasten, saft fra limen og 1 teskje sukker. Kutt resten av limen i båter for servering.
Legg kyllingen på en skjærefjøl og la den hvile i noen minutter før du skjærer den i tynne skiver.
Topp retten med vårløken ved servering, og server limebåtene ved siden av.
Vel bekomme!