Spicy tomatsuppe med tapasboller, pinjekjerner og makaroni servert med nanbrød og rømme
4.07 (84)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Moste tomater
350 ml
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Chiliflak
1/2 pakke
Tapasdeig
350 g
Makaroni
200 g
Nanbrød
2 stk
Pinjekjerner
1 pakke
Lettrømme
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server suppen med hardkokte egg.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulroten og riv den på et rivjern. Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, hvitløken og gulroten i 2-3 minutter. Tilsett de moste tomatene, hønsebuljongen, chiliflakesene og ca. 4 dl vann, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og 1 teskje sukker.
Tilbered makaronien som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Fukt hendene med litt vann og lag små kjøttboller av tapasdeigen. Stek kjøttbollene i 3-4 minutter, slik at de får jevn stekeskorpe. Ha kjøttbollene i tomatsuppen og la dem trekke i 3-4 minutter.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 30-60 sekunder.
Topp tomatsuppen med makaronien og pinjekjernene. Server nanbrødene og rømmen ved siden av.
Fun fact! Ordet nan kommer fra persisk og betyr brød. I India blir nanbrødet gjerne brukt for å plukke opp maten man spiser, i stedet for å bruke bestikk eller fingrene.
Vel bekomme!