Laks med hvitløksstekt brokkoli og spinatrisotto med dill og Gran Biraghi
4.26 (85)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Laksefilet
325 g
Risottoris
150 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Spinat
50 g
Dill
1/2 pakke
Gran Biraghi
1/2 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Dill
1/2 pakke
Gran Biraghi
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn 1 spiseskje crème fraîche i risottoen før servering!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Finhakk halvparten av dillen. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll spinaten i kaldt vann.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken og halvparten av hvitløken i 1-2 minutter, eller til løken er blank. Ha i risottorisen og stek videre i et lite minutt. Tilsett hønsebuljongen og 5 dl vann, og la det hele småkoke på middels varme i 15-18 minutter. Rør om innimellom.
Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek brokkolien og resten av hvitløken i 3-4 minutter, og krydre med litt salt.
Ha spinaten i risottoen når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden. Rør inn 1 spiseskje smør, dillen og halvparten av Gran Biraghi-osten, og smak til med salt og pepper.
Topp retten med resten av dillen og Gran Biraghi-osten.
Vel bekomme!