Fiskeboller i karrisaus med brokkoli, gulrøtter og sprøstekt kalkunbacon
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Poteter
700 g
Gulrøtter
400 g
Brokkoli
1 stk
Fiskeboller med purreløk
600 g
Lettmelk
5 dl
Karrijevning
1 pakke
Hvetemel
Smør
Kalkunbacon
250 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha ca. 1 dl av fiskebollekraften i sausen for ekstra fiskesmak!
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver.
Hell kraften fra fiskebollepakken i vasken.
Smelt 3 ss smør i en stor kjele, og visp inn karrijevningen og 2 ss hvetemel. Spe på med 5 dl melk, litt og litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke under omrøring i 2-3 minutter, til den har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Ha fiskebollene i sausen, og la dem trekke på lav varme i ca. 5 minutter, eller til de er gjennomvarme.
Kok gulrøttene i vannet sammen med potetene de siste 3-4 minuttene av koketiden, og kok brokkolien de siste 1-2 minuttene av koketiden.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i 2-4 minutter, eller til det er gyllent.
Vel bekomme!