Roede
Krydret falafel i grove pitabrød med syltet rødlølk, tzatziki og salat med granateple
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
Falafelmiks
400 g
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Agurk
1 stk
Granateple
1 stk
Fullkornspita
4 stk
Syltet rødløk
1 pakke
Tzatziki
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha falaflene i stekeovnen når de er ferdigstekte, så holder de seg varme til servering.
Sett stekeovnen på 190 grader.
Bland 150 gram av falafelmiksen med ca. 1,9 dl vann.
Kutt enden av salaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt salatbladene i strimler. Kutt tomaten, vårløken og ønsket mengde av agurken i skiver. Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bank ut granateplefrøene (det er kun disse som skal spises) med baksiden av en spiseskje. Bland grønnsakene og granateplefrøene i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Lag små boller av falafeldeigen, og trykk falafelbollene flate hvis du ønsker kortere steketid. Stek falafelene i noen minutter på hver side, eller til de er gylne. Legg falafelene på en tallerken med tørkepapir når de er ferdigstekte.
Fukt pitabrødene med litt vann, og stek dem på en rist midt i ovnen i 3-5 minutter.
Fyll pitabrødene med falafelene, salaten, den syltede rødløken og tzatzikien.
Fun fact! Falafel er frityrstekte kuler laget av moste kikerter eller bønner blandet med krydder. Man er ikke helt sikker på falafelens opprinnelse, men én av teoriene sier at det ble oppfunnet av koptere i Egypt for omtrent 1000 år siden. I dag er falafel populært i mange deler av verden, og det serveres ofte som gatemat, som vegetaralternativ eller på restauranter som serverer meze (en samling av småretter som er vanlig i Midtøsten, Balkan og Sentral-Asia).
For deg som vil spise enda litt lettere! Energiinnholdet er beregnet med 1/2 pitabrød og 2 ss tzatziki per porsjon. Gir ca. 600 kcal.
Vel bekomme!