Roede
Spicy kyllinggryte med eple, gulrot og rødløk servert med langbrød
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Gulrøtter
300 g
Rødløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Rød chili
½ stk
Skivet kyllingfilet
450 g
Garam masala
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Langbrød av fullkorn
2 stk
Vårløk
½ pakke
Kruspersille
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du liker en jevn konsistens på suppen kan du kjøre den glatt med en stavmikser før du har i kyllingen.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt eplet, gulrøttene og rødløken i terninger, og finhakk chilien. Skjær kyllingen i mindre biter.
Varm opp en kjele med ca. 1 spiseskje olje til middels høy varme. Stek gulrøttene, eplet, rødløken og chilien i 3-4 minutter, og vend inn ca. halvparten av garam masala-krydderet.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingen i 2–3 minutter, og krydre den med salt og pepper. Legg kyllingen til side på en tallerken.
Ha de hakkede tomatene, ca. 5 dl vann og hønsebuljongen i kjelen med grønnsakene, og gi det hele et oppkok. La gryten småkoke i 10-15 minutter. Tilsett kyllingen når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden. Smak til med resten av garam masala-krydderet, 1 teskje sukker og litt salt og pepper.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Kutt vårløken i tynne skiver, og grovhakk persillen. Topp kyllinggryten med yoghurten, vårløken og persillen, og server langbrødene ved siden av.
For deg som vil spise enda litt lettere! Energiinnholdet er beregnet med 1/2 langbrød og 2 ss yoghurt naturell per porsjon. Gir ca. 575 kcal
Vel bekomme!