Roede
Fiskekaker med gulrotpuré, ovnsbakte potetbåter og salat servert med koriander- og limevinaigrette
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
300 g
Ingefær
1 bit
Lime
½ stk
Spinat
100 g
Knutekål
1 stk
Eple
1 stk
Lime
½ stk
Fiskekaker
480 g
Koriander
1 bunt
Lime
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt gulrøttene i staver og ovnsbak dem sammen med potetene for å spare tid.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 25 minutter, eller til potetbåtene er møre.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Riv ingefæren på et rivjern til du har ca. 1 teskje revet ingefær. Finriv skallet fra 1 lime (kun det grønne) på et rivjern. Finhakk korianderen.
Kok gulrøttene i 5-6 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av gulrotskivene, ha dem tilbake i kjelen, tilsett ingefæren, og bruk en stavmikser til å kjøre det hele sammen til en glatt puré. Smak til med saft fra en halv lime og litt salt og pepper.
Legg fiskekakene oppå potetene i ovnen, og stek dem de siste 10-12 minuttene av potetenes steketid.
Bland korianderen sammen med 2 spiseskjeer olivenolje, limeskallet, saft fra en halv lime og litt salt og pepper i en serveringsskål.
Skyll og grovhakk spinaten. Skrell knutekålen og riv den på et rivjern. Kutt spinaten i mindre biter, og kutt eplet i terninger. Bland grønnsakene og frukten sammen i en serveringsskål, og vend inn litt saft fra en halv lime, olivenolje, salt og pepper.
ca. 590 kcal
Vel bekomme!