Grønnsaksgryte med linser, potet, sellerirot, gulrot, stangselleri og vårløk

Grønnsaksgryte med linser, potet, sellerirot, gulrot, stangselleri og vårløk

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
1 stk
(Selleri)
Gulrøtter
3 stk
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Timian og bladpersille
1 pakke
Linser
2 pakke
Kesam
1 beger
(Melk, Laktose)
Salt
Olje
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten fungerer supert som base til alt av hvitt kjøtt og fisk.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell bakepoteten, selleriroten og gulrøttene. Kutt bakepoteten, selleriroten, gulrøttene og stangsellerien i terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og kutt vårløken i skiver.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene fra punkt 2 i 2-3 minutter.
Ha de moste tomatene, grønnsaksbuljongen, 4 timianstilker og 8 dl vann i kjelen med grønnsakene, og kok opp. La gryten småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør om underveis.
Skyll linsene i kaldt vann, og tilsett linsene i gryten når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Finhakk bladpersillen fra urtepakken. Topp retten med persillen, og server kesamen ved siden av.
Vel bekomme!