Grønnsaksgryte med linser, potet, sellerirot, gulrot, stangselleri og vårløk
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
1 stk
Gulrøtter
3 stk
Stangselleri
½ pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Vårløk
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Timian og bladpersille
1 pakke
Linser
2 pakke
Kesam
1 beger
Salt
Olje
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten fungerer supert som base til alt av hvitt kjøtt og fisk.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell bakepoteten, selleriroten og gulrøttene. Kutt bakepoteten, selleriroten, gulrøttene og stangsellerien i terninger. Skrell og finhakk hvitløken, og kutt vårløken i skiver.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek grønnsakene fra punkt 2 i 2-3 minutter.
Ha de moste tomatene, grønnsaksbuljongen, 4 timianstilker og 8 dl vann i kjelen med grønnsakene, og kok opp. La gryten småkoke i 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Rør om underveis.
Skyll linsene i kaldt vann, og tilsett linsene i gryten når det gjenstår ca. 5 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Finhakk bladpersillen fra urtepakken. Topp retten med persillen, og server kesamen ved siden av.
Vel bekomme!