Bønnesuppe med grønnsaker og makaroni, toppet med sprø urtekrutonger og pinjekjerner
3.78 (64)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Gluten
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- soyasaus
Squash
1/2 stk
Tomat
1 stk
Hvite bønner
1 pakke
Bønnemiks
1 pakke
Tomatpuré
1/2 pakke
Makaroni
100 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grønne erter
125 g
Langbrød av fullkorn
2 stk
Urtemiks
1/2 pakke
Pinjekjerner
1/2 pakke
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha et par laurbærblader i suppen mens den koker for mer smak!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt squashen og tomaten i små terninger. Sil laken av de hvite bønnene og bønnemiksen, og skyll disse i kaldt vann. Plukk bladene fra stilken på timianen fra urtepakken.
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek squashen og tomatpuréen i 1-2 minutter. Tilsett deretter tomatbitene, bønnene, makaronien, grønnsaksbuljongen, mesteparten av timianen og 8 dl vann. Gi det hele et oppkok, og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Tilsett ertene når det gjenstår et par minutter av koketiden. Smak til med et par spiseskjeer soyasaus og litt salt og pepper. Spe på med vann hvis suppen blir for tykk.
Skjær langbrødene i terninger, og fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn urtemiksen og litt olivenolje og salt, og stek brettet i ovnen i 3-5 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene til de er gylne.
Topp suppen med urtekrutongene, pinjekjernene og resten av timianen ved servering.
Tips! Denne uken får du en halv brokkoli og en halv gulrot til overs i kassen. Disse kan du gjerne kutte i biter og bruke i denne suppen.
Vel bekomme!