Hjemmelagde karbonader i ciabatta med stekt løk, hjertesalat og tomat
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Soya
Basisvarer:
- Egg
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Gul løk
1 stk
Salt
Sukker
Ciabatta
1 pakke
Kjøttdeig
350 g
Kjøttkakekrydder
1/2 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Egg
1 stk
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten med litt laktosefri rømme.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Riv bladene av hjertesalaten, skyll dem i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Kutt tomaten i terninger. Ha salaten og tomaten i skåler for servering.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken i ca. 4 minutter, til den er blank. Krydre med salt og sukker. Hold løken varm på lav varme frem til servering.
Bland kjøttdeigen sammen med kjøttkakekrydderet, maisstivelsen, 1 egg, 1/2 ts salt og litt pepper i en bolle. Form deigen til middels store karbonader. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek karbonadene i ca. 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Varm ønsket mengde av ciabattaene i ovnen i 5-6 minutter.
Vel bekomme!