Grønnsakssuppe med middagspølser og langbrød
3.8 (65)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Gulrøtter
400 g
Sellerirot
300 g
Kålrot
300 g
Bakepotet
1 stk
Purreløk
1 stk
Middagspølser
350 g
Oksebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
2 pakke
Timian og bladpersille
1 pakke
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server langbrødene med litt olivenolje.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og kutt gulrøttene, selleriroten og kålroten i terninger. Kutt poteten i terninger. Snitt purreløken i to og skyll den godt innvendig i kaldt vann. Kutt purreløken i skiver. Skjær pølsene i grove biter.
Varm opp en stor gryte med litt olje til middels høy varme. Stek potetene, gulrøttene, selleriroten og kålroten i ca. 5 minutter. Tilsett 1,5 l vann, oksebuljongen, grønnsaksbuljongene, purreløken, pølsene og en kvast timian og kok opp. La suppen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med pepper og eventuelt salt.
Varm langbrødene i ovnen i ca. 3 minutter.
Finhakk bladene på bladpersillen, og strø dem over suppeskålene før servering.
Fun fact! Timian er en svært næringsrik urt som har et høyt innhold av mange ulike vitaminer og mineraler. Timian har også vært brukt innen naturmedisin; det ble antatt at å tygge timianbladene kunne hjelpe mot tørrhoste.
Vel bekomme!