Kylling i fløtesaus med ovnsbakte småpoteter og grønnsaker

Kylling i fløtesaus med ovnsbakte småpoteter og grønnsaker

3.82 (198)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Blomkål og finstrimlet kål
250 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Bakepapir (kan sløyfes)
Kyllingbryst med skinn
420 g
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt smør i stekepannen på slutten av steketiden når du steker kyllingen for ekstra god smak!

Sett stekeovnen på 240 grader.
Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel småpotetene på stekebrettet. La det være igjen litt plass til blomkålen og kålen i punkt 3. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter.
Ha blomkål- og kålblandingen på brettet med potetene når potetene har stekt i ca. 10 minutter. Vend blomkålen og kålen i litt olje, salt og pepper, og krydre potetene og grønnsakene med potetkrydderet. Stek brettet videre i ca. 10 minutter, eller til grønnsakene er gjennomstekte.
Skjær kyllingfiletene i to på langs, slik at de blir halvparten så tykke. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kyllingen i 4-5 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
Varm opp fløtesausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Fun fact! Blomkål finnes i flere farger, som lilla, grønn og oransje. De ulike fargene ble til naturlig ved mutasjon.
Vel bekomme!