Juletorsk med potet, bacon, gulrot og ertepuré
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Melk
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Torskefilet
375 g
Baconterninger
150 g
Grønne erter
250 g
Salt
Pepper
Melk
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skvis litt sitronsaft over fisken ved servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver på ca. 1 x 5 cm.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek baconterningene i 3-4 minutter. Ha i gulrotstavene og 1 spiseskje smør, og stek videre i 3-4 minutter på middels høy varme. Krydre med litt pepper.
Kok opp ca. 1,5 dl melk med 1 teskje smør i en kjele. Ha i de grønne ertene og kok dem i 1-2 minutter. Kjør det hele sammen til en puré med en stavmikser. Smak til med salt.
Vel bekomme!