Mørkokt svinebog i rødvinssaus, mathvetesalat med ovnsbakte beter og syrlig rødløk med dill
20-30
Laktosefri

Mørkokt svinebog i rødvinssaus, mathvetesalat med ovnsbakte beter og syrlig rødløk med dill

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte beter og grønnkål

rødbete
Rødbete
1 stk
gulbete
Gulbete
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Mathvete

Mathvete (Hvete, Gluten)
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Smør (Melk)
½ ss

Syrlig rødløk med dill

dill
Dill
½ bunt
rødløk
Rødløk
½ stk
sitron
Sitron
½ stk
Sukker
½ ts

Mørkokt svinebog i rødvinssaus

mørkokt svinebog med rosmarin og salvie
Mørkokt svinebog med rosmarin og salvie
300 g
rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 772 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 61 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt revet skall fra sitronen i mathveten for en friskere smak. Bruk også gjerne plasthansker når du skreller og kutter rødbetene.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte beter og grønnkål: Skrell og kutt betene i jevnstore terninger på omtrent 2x2 cm (se tips). Fordel betene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek betene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 5 minutter av betenes steketid.   
  3. Mathvete: Tilbered mathveten som anvist på pakken, men tilsett buljongen i kokevannet.     
  4. Syrlig rødløk med dill: Skyll og grovhakk dillen. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en sikt, og skyll den i kaldt vann for en mildere smak. Ha løken i en bolle, og bland inn saften fra den halve sitronen, ½ ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering. Vend inn dillen rett før servering. 
  5. Mørkokt svinebog i rødvinssaus: Ha kjøttet og sjyen fra pakken i en kjele sammen med rødvinssausen. Kok opp og la kjøttet trekke i sausen i omtrent 5 minutter på lav varme eller til det er gjennomvarmt. Kutt kjøttet i skiver før servering.     
  6. Mathvetesalat med ovnsbakte beter og grønnkål: Vend de ovnsbakte betene, grønnkålen og ½ ss smør inn med den ferdigkokte mathveten, og krydre med litt salt og pepper. 
  7. God middag!